Søg og du skal finde

NYHEDER

På Raavildt.dk kan du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt i Danmark, ligesom vi selvfølgelig også holder øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alt hvad der er skrevet om schweisstræning, praktiske eftersøgninger, anskudssteder m.m., er i privat regi og har intet med Naturstyrelsen eller Schweissregistret at gøre.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Vil du gerne være reg. Schweisshundefører..?

Sidste år var der kun ca. 20 personer som søgte om optagelse i den danske Schweisshunde-register - så du skal ikke holde dig tilbage.
Har du tænkt dig at søge om optagelse i Schweiss-registret, skal du være opmærksom på, at ansøgningsfristen i 2024 er torsdag d. 1. februar.
For at kunne søge optagelse kræves det at ansøger med sin hund, inden for de sidste 12 måneder forud for ansøgningsfristen i ansøgningsåret har opnået 1. præmie på en af følgende prøver:
Schweissprøver, der er dømt efter DKK’s regler: 400m/20t, 600m/20t, 1000m/20t og 1000m/40t.
DRK’s vildtsporprøver i championatklassen.
Derudover gælder det, at nye hundeførere kan kun søge om optagelse med en hund, der ikke i forvejen er optaget eller tidligere har været optaget i Schweiss-registret.

Ansøger skal være i besiddelse af gyldigt jagttegn med påtegning ”Riffeljagt tilladt” samt være i besiddelse af gyldigt kørekort til personbil.
Det kræver stort engagement og hårdt arbejde at forberede sig selv og sin hund til at kunne søge om optagelse i Schweiss-registret – og selvom man gør en stor indsats, er der ingen garanti for, at man bliver optaget i Registret.
Det er nemlig et ret lille nåleøje, man skal igennem, og bliver man optaget, er det faktisk først dér, den stejle læringskurve virkelig starter.
Men spørger du de hundeførere, der er i Schweiss-registret, er det hele umagen værd!
Figuren nedenfor viser en grafisk oversigt over processen omkring ansøgning og optagelse. Processen er delt op i ansøgningsfrist, vurderingstrin 1 og vurderingstrin 2.

Læs HER på Schweissregistrets egen hjemmesidehvordan du bliver legitimeret Schweisshundefører under Naturstyrelsen

Procedure for optagelse

Udskriv E-mail