Søg og du skal finde

NYHEDER

På Raavildt.dk kan du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt i Danmark, ligesom vi selvfølgelig også holder øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alt hvad der er skrevet om schweisstræning, praktiske eftersøgninger, anskudssteder m.m., er i privat regi og har intet med Naturstyrelsen eller Schweissregistret at gøre.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

PAS PÅ - varmen kan slå din hund ihjel

Efterlad ikke din hund i bilenEn hund kan ikke komme af med varmen på samme måde som os mennesker, og er derfor mere udsat for de høje temperaturer end mange tror. Man skal specielt være varsom, såfremt man overvejer at lade hunden blive i bilen når det er varmt.
Som reg. schweisshundefører skal man også tænke sig om, såfremt man eftersøger anskudt/påkørt dyr her i varmen, da hunden grundet varmen nemt og meget hurtigt kan få et hedeslag. 

Hvis din hund får et hedeslag, kan du på nedenstående link læse om symptomerne og hvad du kan gøre:
Hedeslag hos hund

Man har lavet et forsøg, hvor man har parkeret en bil udenfor i solen, en dag hvor solen skinner.
Udendørs temperaturen er behagelige 20º C, og temperaturen vil indenfor meget kort tid stige til hele 57º C inde i din bil...!
En halv time efter kan udendørs temperaturen være stedet til 23º C, og temperaturen indenfor i din bil vil nu være oppe på 62º C.
Hvis bilen holder det samme sted, solen skinner stadig, og selv om udendørstemperaturen er faldet fra 23º C til 22º C, vil temperaturen inden bilen, en halv time senere, nu være oppe på hele 85º C.
Når du endelig kommer ud til din bil, vil du formentlig omgående rulle alle sideruder ned, eller sætte fuld skrue på bilens aircon, for at komme af med varmen inde i din bil. Varmegraderne i din bil har på nuværende tidspunkt nået ca. de samme varmegrader, som du langtidssteger en steg i en køkkenovn. 

Hvis du i ovenstående beretning, havde haft din hund i bilen, ville du med sikkerhed være kommet ud til en død hund i bilen.
Efterlad derfor ALDRIG din hund i bilen i sommervarmen.

Udskriv E-mail